burevestnik.bg - Мобилна версия


Над 500 са кандидат-студентите в направление „Здравни грижи“ в МУ – Варна

Над 500 са кандидат-студентите в направление „Здравни грижи“ в МУ – Варна

Над 500 кандидати ще се явят на редовния приемен изпит по биология за специалностите „Медицинска сестра“, „Акушерка“ и „Кинезитерапия“ (ОКС „бакалавър“) и специалностите от Медицински колеж – „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник-фармацевт“, „Рехабилитатор“ и „Медицински козметик“, както и за уникалното за страната направление „Военна медицинска сестра“. Това съобщават от Медицинския университет – Варна.

Изпитът ще се проведе на 12 юли, петък.

Кандидатите за тези специалности имаха възможност да подадат своите документи до 9 юли 2024 г. включително. В допълнение, немалък брой кандидати са удовлетворени от представянето си на предварителния изпит по биология и ще участват в класирането само с оценката от него.

Едновременно с кандидатите в МУ – Варна на предстоящия изпит, който ще бъде в тестова форма, се явяват и желаещите, които искат да се обучават по специалностите „Акушерка“ и „Медицинска сестра“ във филиалите на университета в градовете Шумен, Сливен и Велико Търново.

От вуза напомнят на всички кандидат-студенти, които ще се явят на изпита в петък, че трябва да заемат местата си в изпитните зали в часовия интервал между 8:00 и 8:30 ч. Родители и придружители на кандидатите не се допускат в сградите.

Указания за провеждане на кандидатстудентските изпити в МУ-Варна можете да видите тук.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   zuFV

Още от Новини