burevestnik.bg - Мобилна версия


Обнародваха промените в ЗЗ, регламентиращи телемедицината и мобилната помощ

Обнародваха промените в ЗЗ, регламентиращи телемедицината и мобилната помощ

Промените в Закона за здравето, регламентиращи отпадането на хартиената документация, въвеждането на телемедицината и на мобилната медицинска помощ, са обнародвани днес в „Държавен вестник“. С това измененията влизат в сила от днес, с изключение на някои от тях, за които е регламентиран по-късен срок на въвеждане.

Така например, целият регламент, свързан с оказването на медицинска помощ от разстояние, ще влезе в сила от 1 април 2025 г.

Системата за управление на графиците на медицинските специалисти в лечебните заведения за работа с пациенти пък трябва да стане част от НЗИС до началото на 2026 г., регламентират текстовете в Закона. Такъв е и срокът за създаването и организацията на мобилните структури.

Обнародваните промени можете да видите тук.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   m7Ez

User Avatar Гост 08.10.2024 15:26:16

Текстът е пълна порнография с извратени форми за понятието 'телемедицина' и по-скоро няма нищо общо с термина телемедицина. Някои си тъпанари пак са пльоснали нещо на масата на уж законодателя и са приели едни безмислици. Как това тъпо държавно управление не проучи как тези неща изглеждат на Запад в истинския ЕС ? Кому е нужно такова долнопробно 'законотворчество' освен за имитация на дейност и популизъм ?!?!?!?

Още от Новини