burevestnik.bg - Мобилна версия


Проф. д-р Йото Йотов бе удостоен с почетен златен знак и грамота от ДКБ

Проф. д-р Йото Йотов бе удостоен с почетен златен знак и грамота от ДКБ

С почетен златен знак и грамота на Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) бе удостоен проф. д-р Йото Йотов, д.м., декан на Факултета по медицина на Медицински университет и Началник на Отделение по неинвазивна кардиология в УМБАЛ „Св. Марина“ Варна. Високото отличие бе връчено на проф. Йотов по време на откриването на 18-я редовен конгрес по кардиология с международно участие, който се проведе в периода от 10 до 13.10.2024 г. в  Пловдив. Наградата бе връчена за особени заслуги за развитието на кардиологията в България и на Дружеството на кардиолозите в България, съобщават от МУ – Варна.

Това е най-голямото научно събитие в областта на кардиологията у нас, като тази година регистрираните участници бяха 1200, а научната програма се проведе в 5 зали едновременно. Тази година почетният знак на Дружеството на кардиолозите в България получиха общо 6 изявени кардиолози от България и от Европа.

Тази година Дружеството на кардиолозите в България отбелязва 50 годишен юбилей от създаването си. Проф. Йото Йотов през годините е бил член на Управителния съвет и научен секретар на Дружеството, ръководител на няколко работни групи. И в момента той е председател на Работна група по образна диагностика на сърдечно-съдовата система.

По време на конгреса се проведоха избори за нови управителни органи. Доц. д-р Антония Кишева, д.м., административен асистент на УС по кардиология в Първа катедра по вътрешни болести към Факултета по медицина на Медицински Университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“-Варна и лекар в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна бе единодушно избрана за научен секретар на Дружеството на кардиолозите в България за периода 2024-2026 година.

Всичко това е голямо признание за кардиологичната школа във Варна и високото ниво на преподавателския екип в Медицински университет – Варна, отбелязват още от висшето училище.


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   KrUq

Още от Новини