burevestnik.bg - Мобилна версия


Избраха парламентарната здравна комисия

Избраха парламентарната здравна комисия

21 члена ще има парламентарната здравна комисия, реши Народното събрание. Шестима ще са от групата на ГЕРБ-СДС и също шестима – от „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ). По трима представители в комисията имат „Възраждане“ и ДПС, двама от БСП и един – „Има такъв народ“.

Поименният състав на комисията включва Валери Лачовски, Иван Червенков, доц. Лъчезар Иванов, проф. Костадин Ангелов, д-р Красимир Събев и Христина Георгиева от ГЕРБ-СДС, доц. Васил Пандов, Петър Куленски, д-р Ивайло Митковски, д-р Александър Симидчиев, Надежда Йорданова и Катя Панева от ПП-ДБ, Георги Георгиев, Маргарита Генчева и Маргарита Махаева от „Възраждане“, Марио Рангелов, доц. Джевдет Чакъров и Адлен Шевкед от ДПС, Богдан Боцев и Георги Гьоков от БСП и проф. Андрей Чорбанов от „Има такъв народ“.

Парламентарните групи не се разбраха за ръководства на комисиите и засега те ще работят без председатели и заместници. Свикването на всяко заседание на дадена комисия, както и дневния му ред към момента ще е отговорност на председателя на парламента Росен Желязков. Той ще решава и кой ще води съответното заседание. 


СПОДЕЛИ:

Коментари по темата


   GjVm

User Avatar д-р Хаус 16.05.2023 16:51:08

КАКВА Е ТАЯ ЗДРАВНА КОМИСИЯ???? НЕКАДЪРНИЦИ КАТО МИНИСТЪРА ДЕТО Е СИЛЕН САМО НА МАСА ИНАЧЕ ОСТАВИ ДА СЕ ВИХРЯТ ВСИЧКИ АЙДУЦИ НА ХРАНИЛКА ПРИ ФАРМА МАФИЯТА И ДА СИ ПИШАТ ЧАСТНИ "НАЦИОНАЛНИ" РАКОВИ ПЛАНОВЕ И Т.Н.

User Avatar Bratcheta na Tikov 12.05.2023 08:47:45

Новият зам. -здравен министър д-р Стоил Апостолов днес е уволнен след като вчера бе назначен. Тази сутрин със заповед на премиера Бойко Борисов, д-р Апостолов вече не е в екипа на проф. Петров, съобщиха от Министерски съвет. Причината е, че докато е бил директор на частната болница „Бургасмед“, по негово нареждане са източвали здравната каса с фалшиви операции. В съобщението от "Дондуков" 1 се посочва, че Борисов е взел решението си след телевизионен репортаж на "Господари на ефира" за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което д-р Апостолов е бил управител.

User Avatar Д-р Д.Ленков-АГ 11.05.2023 10:02:49

Уважаеми колеги , щом в здравната комисия на парламента има 6 души лекари от 21 члена ,вярвайте ми недейте да очаквате никакви смислени промени в законите, касаещи здравеопазването. И щом членове на здравната комисия са Лъчо мозъка/Лъчо вертуто/,проф.К.Ангелов ,който по време на епидемия се возеше ,като куфар,като панаирджийска мечка в джипката на Б.Б., да му показва новата магистрала ,която той лично е построил, тежко и горко на здравеопазването. Забравете всякакви надежди за промени. Всичко ще си бъде по старому и никакви промени няма да има,защото тези хора са НЕКОМПЕТЕНТНИ. Затова моят съвет ,като лекар с над 42годишна практика към младите колеги е: Терминал 1 или 2.В цивилизованите държави /каквато ние не сме /, професията на лекар , мед.сестра ,акушерка е уважавана, защото това са хора ,работещи в полза на обществото и трудът им е високо заплатен , а тук ние сме в категорията на "здравни работници.Бог да пази България!

User Avatar д-р Хаус 10.05.2023 13:53:07

АМАН ОТ ПЕДАЛИ В БГ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ - КОСТАДИНКА, МЕДЖИДИЯТА, ОСКАР, ДУДОВ, ЖЕЛЯЗКО АРАБАДЖИЕВ , ОТВРАТ!

User Avatar допълни списъка 25.05.2023 22:05:52

ти да видиш - стефан филев от търновската болница финиширал като зам.-директор на Александровска - комунизмът НЕ си отива...

User Avatar Гост 10.05.2023 10:25:20

Щом доц.Иванов със или без М е там трябва да сме спокойни!На това му се вика комисия и то здравна!

User Avatar гост 09.05.2023 15:57:22

Лъчето е готов за председатил! А Гьоката и Тинка за заместници!

User Avatar Гост 09.05.2023 13:08:45

Проф. АНГЕЛОВ БЕШЕ ДОБЪР МИНИСТЪР, ТАКА ЧЕ, СИ ПЛЮИТЕ КОЛКОТО ИСКАТЕ... ЗАТОВА НЯМА ДА ОСТАНЕ ЛЕКАР В БЪЛГАРИЯ, ГЛУПАЦИ

User Avatar Гост 08.05.2023 18:37:15

Костадинка пак там бе..?

User Avatar д-р Хаус 08.05.2023 14:12:52

ЗДРАВНА КОМИСИЯ ПОЧТИ БЕЗ ЛЕКАРИ!!!! ПРЕЦЕДЕНТ В ЦЯЛА ЕВРОПА! АКО ИМАТЕ ЗА ЛЕКАРИ И ЕКПЕРТИ ЛЪЧО МОЗЪКА, КОСТАДИНКА АНГЕЛОВА И ЧОРБАНОВ ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!

User Avatar МНЕНИЕ 07.05.2023 00:04:03

"Избраха парламентарната здравна комисия. Поименният състав на комисията включва....." ОТНОВО ГОЛЯМА ГЪРГАРА СЪС ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО! ОСОБЕНО КАТО ГЛЕДАМ, ЧЕ И ГЬОКОВ И ЛЪЧО НАМЪРДАНИ ВЪТРЕ - НАЛИ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ НАПЪЛНЯТ ГУШКИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО, КАТО ЧЛЕНОВЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ! ГОРКО ИМ НА ДОКТОРИТЕ И НА ПАЦИЕНТИТЕ! ДАНО ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ПО СКОРО ПРЕМИНЕ В ОТВЪДНОТО!!!

Още от Новини